HOLNAP - filmvetítés az Egri Civil Házban

2018. május 18. 17:30, Civil Ház Nagyterem.

Holnap film

A holnap, avagy tegyünk konkrét lépéseket a fenntartható jövő felé – UTAZÁS A MEGOLDÁSOK VILÁGÁBA…

Van olyan film, ami korszakot alkot. Emlékszel arra a napra, amikor kijöttél egy moziból és másképp néztél a világra, mint amikor bementél? Mondhatni, megváltozott az életed?

A Holnap pont egy ilyen film.

Egy fiatal filmes csapat keresi a jelenben azt, ami a jövőhöz fontos. Keresi azokat az embereket, akik tesznek azért, hogy holnap legyen mit enni, legyen mivel fűteni, legyen biztonság és nem utolsó sorban egy egyenlő társadalom. Rátalál azokra, akik közösségben, szövetkezetben, döntéshozói pozícióban, bátran és vidáman alakítják a jövőt.

Igen, a jövőt: a holnap teremtőivel ismerkedünk két órán keresztül, a Föld minden pontjáról. A film működő alternatívákról szól: demokrácia, oktatás, gazdaság, élelmiszer, energetika. Tudatos közösségeket ismerhetünk meg, akik közösen, együttműködésre nyitott cégekkel és döntéshozókkal változást tudtak elérni.

Szeretetettel várunk május 18-én, pénteken 17:30 órakor a film vetítésére, majd ezt követően a film inspirálta beszélgetésre. Helyszín, Eger, Bajcsy-Zs. u. 9. Civil Ház, nagyterem

Ízelítőül a film trailere magyar felirattal: https://www.youtube.com/watch?v=3Z1GN-2_2Yw&t

Biztosan állítjuk, hogy lesz egy pont amikor felmerül benned, hogy mit is teszünk hozza mi, itthon, Magyarországon? Azután elkezd feszíteni az érzés, hogy nekünk is legyen olyan a Holnapunk, amit gyerekeink majd hálásan örökölnek meg tőlünk. De az is lehet, hogy már részese vagy olyan közösségnek, kezdeményezéseknek, akik ezen az úton járnak…

A filmet követő beszélgetésen – terveink szerint az Átalakuló közösségek képviselőjének vezetésével – reméljük kölcsönösen megioszthatjuk egymással gondolatainkat, tapasztalatainkat!

Az alábbi linken találhattok hazai példákat: http://atalakulo.hu/holnap/holnap-utan-megoldasok/

Bővebben az Átalakuló közösségekről: http://kozossegek.atalakulo.hu/